Organhøsteren

En kriminalroman

Organhøsteren

av Kristine Lindhøy

En seksåring får lov til å være hjemme alene på lekeplassen i Sande sentrum mens moren er på butikken og handler. Når hun går for å hente datteren, er barnet sporløst forsvunnet. Førskolejenta lever med en alvorlig sykdom og har tidligere gjennomgått en lungetransplantasjon. 

En uke senere blir et annet barn borte fra Konnerud barnehage. Det viser seg at hun har en lang sykdomshistorie og at hun ble nyretransplantert i treårsalderen. 

Jentene er avhengig av livsviktige medisiner i hverdagen, og tiden jobber mot dem på alle måter. Etterforskerne ved Sande lensmannskontor må etter hvert få hjelp av Kripos for å nøste opp i trådene, når flere organbarn forsvinner på Østlandet. 

Organhøsteren er utgitt på forlaget Publica Bok. Pris kr. 100,- (pluss porto).

Kontakt meg for signerte eksemplarer. 

"Du imponerer meg med all din kunnskap om slikt som svært få av oss kjenner til, og med den grundige researchen du må ha gjort."                                Rita Hals Gentekos, forfatter.

Man skjønner fort at forfatteren vet hva det vil si å ha et alvorlig sykt barn, det er troverdig når vanskelige følelser blir beskrevet. Man kjenner formelig desperasjonen til foreldrene.

Anna Marie Jensen, bibliotekmedarbeider ved Nesset folkebibliotek.